Junior profil: Vebjørn Aishana Reitan

Skrevet av: Marianne Merli     Foto: privat     Dato: 28.01.13 21:46

Vebjørn Aishana Reitan fra Os i Østerdalen debuterer i Femundløpet i år. Familien Reitan stiller mannsterke opp på Femundløpet 2013. Far Ketil Reitan skal kjøre F600. Vebjørn skal konkurrere mot lillebror Martin i Femund Junior – og holder kortene tett inntil brystet!

Vebjørn sin familie driver Alaska Husky Tours. De har cirka femti alaska huskyer i sin kennel. Dermed antar vi at Vebjørn er omtrent født og oppvokst i en hundegård, og at valget om å drive med hundekjøring var et naturlig valg.

Ved siden av hundekjøring er han opptatt av spill, jakt og fiske. Dessuten driver han med håndverk av diverse slag, som han selv uttaler.

Hans bror Martin har fortalt at hver gang de får et valpekull på kennelen, får brødreparet en valp hver som de koser litt ekstra med. For Vebjørn er Yukon en spesiell hund. Yukon er ti år, og har vært med på mange løp i inn– og utland. Det er store muligheter for at Vebjørn har Yukon i spannet sitt på Femund Junior.

Vebjørn har drevet med hundekjøring i ti år. Dermed har han mye erfaring. Han har også kjørt en del trenings– og juniorløp.

Han meldte seg på Femund Junior 2013 fordi han hadde lyst til å utfordre seg selv og hundene på et tøft og spennende løp.

Målsetningen hans er å fullføre med et smil!